Социјални рад и глобални циљеви одрживог развоја

У периоду од 1. маја до 30. јуна ове године проводи се истраживање међу студентима социјалног рада у Босни и Херцеговини, Аустралији и Бразилу, на тему "Социјални рад и глобални циљеви одрживог развоја".

Декан Факултета политичких наука УНИБЛ проф. др Ранка Перић Ромић разговарала са гостујућим предавачем из Чешке

Декан Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци проф. др Ранка Перић Ромић, 4. маја 2021. године, разговарала је са др Миланом Балабаном, научним сарадником Бата Информационог центра Универзитета Томаш Бата у Злину (Чешка Република).

Обиљежавање Свејтског дана слободе медија

Данас обиљежавамо Свјетски дан слободе медија, установљен одлуком Генералне скупштине Уједињених нација 1993. године, који има за циљ подсјећање влада о њиховој обавезности да поштују и подржавају право на слободу изражавања загарантовано чланом 19 Универзалне декларације о људским правима.

Обавјештење о нерадним данима у априлу и мају 2021. године

У складу са Законом о празницима Републике Српске, Универзитет у Бањој Луци неће радити дана 30.04.2021. (петак), 01.05.2021. (субота) и 03.05.2021.(понедељак), поводом обиљежавање вјерских празника Великог петка и Васкрса и републичког празника Међународног празника рада.

Завршен дводневни мастерклас  о лажним вијестима и дезинформацијама

Овог викенда је на Факултету политичких наука успјешно завршен дводневни мастерклас о лажним вијестима и дезинформацијама: ,,Борба против лажних вијести и дезинформација.’’ Полазницима мастеркласа уручене су потврде о учешћу.

Почео мастерклас о лажним вијестима и дезинформацијама: ,,Борба против лажних вијести и дезинформација’’

На Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци је почело одржавање дводневног мастеркласа о лажним вијестима и дезинформацијама.

Radionica

Дана 15.04.2021. године на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци одржана је друга радионица у оквиру пројекта "Подршка већем степену успјешности учешћа у Европском оквирном програму за истраживање и иновације", којег финансира Министарство цивилних послова БиХ.

Обавјештење о наставку наставног процеса

Обавјештавамо вас да је Одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације омогућено редовно извођење наставног процеса на Универзитету у Бањој Луци, почевши од подејељка 19. априла 2021. године.

Дипломе

Због актуелних мјера против пандемије корона вируса, Факултет политичких наука неће организовати свечану додјелу диплома за дипломиране студенте првог циклуса, магистре и мастере, који су дипломирали у периоду од 01.01.2020. до 31.12.2020. године.

Обавјештење: On-line настава на Факултету политичких наука од сутра 22.3.2021. године

У складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, од 22.3.2021. године, настава на Факултету политичких наука ће се одржавати on-line. Детаљне информације ће бити доступне сутра.