УСПЈЕШНО РЕАЛИЗОВАН ТРЕНИНГ “МЕДИЈСКО ИЗВЈЕШТАВАЊЕ О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ“

Једна од актуелних тема у домену научне и стручне јавности јесте заштита животне средине. У том контексту, а с циљем задовољавања интереса јавности све је израженија потреба за професионалним информисањем јавности о овој теми посредством масових медија.

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ПОД НАЗИВОМ „РАДИО- КРЕАЦИЈА И МОЋ ЗВУКА“

Директор Радија Републике Српске Драган Пајић одржао је предавање „Радио – креација и моћ звука“ на Факултету политичких наука 16. маја 2022. године намијењено студентима Студијског програма новинарства и комуникологије.

„РАДИО – КРЕАЦИЈА И МОЋ ЗВУКА“ – ГОСТОВАЊЕ ДИРЕКТОРА РАДИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Предавање под називом „Радио – креација и моћ звука“ директор Радија Републике Српске Драган Пајић одржаће у понедјељак, 16. маја 2022. године у 14.00 часова (учионица 204) на Факултету политичких наука у Бањој Луци.

“МЕДИЈСКО ИЗВЈЕШТАВАЊЕ О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ“ – НАЈАВА ТРЕНИНГА И ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ СТУДЕНАТА

Невладина организација Центар за промоцију цивилног друштва у оквиру пројекта „Мисли о природи!“ организује једнодневни тренинг за будуће новинаре и новинарке на тему “Медијско извјештавање о заштити животне средине” на Факултету политичких наука у Бањој Луци у уторак, 17. маја 2022. године у 11.00 часова у учионици 205.

ОДРЖАНЕ РАДИОНИЦЕ О ТЕРМИНОЛОШКИМ НЕДОУМИЦАМА У МЕДИЈСКОМ ДИСКУРСУ

У оквиру Дана медијске писмености, мр Бранко Црногорац, наставник Енглеског језика на Факултету политичких наука, одржао је двије радиоинце под називом „Терминолошке недоумице у медијском дискурсу – енглески језик као средство глобализације“ 12. маја 2022. године намијењене студентима Студијског програма новинарства и комуникологије.

ДАНИ МЕДИЈСКЕ ПИСМЕНОСТИ - НАЈАВА РАДИОНИЦА

У оквиру Дана медијске писмености, мр Бранко Црногорац, наставник Енглеског језика на Факултету политичких наука, одржаће двије радиоинце под називом „Терминолошке недоумице у медијском дискурсу – енглески језик као средство глобализације“ у четвртак, 12. маја 2022. године у свечаној сали Факултета (201).

Индекс медијских слобода

У извјештају Репортера без граница и по њиховом Свјетском индексу медијских слобода за 2022. годину, од земаља бивше Југославије најлошије је рангирана Србија.

Изложба свјетске штампе

У поводу Свjетског дана слободе медијa који се сваке године обиљежава 3. маја, Студијски програм новинарство и комуникологија организовао је изложбу одабране свјетске штампе.

Студенти новинарства и комуникологије у посјети Музеју савремене умјетности РС

За студенте Студијског програма новинарства и комуникологије уприличено је организовано вођење кроз ретроспективну изложбу Горанке Матић ,,Искуство у гужви’’.

Нерадни дани у априлу и мају 2022. године

У складу са Законом о празницима Републике Српске, Универзитет у Бањој Луци неће радити у периоду од 22.04.2022. (петак) до 25.04.2022. (понедељак), поводом обиљежавање вјерских празника Великог петка и Васкрса.