Студенти којег бањалучког факултета ће постати први еспорт шампиони?

Бањалучки студенти - гејмери ће овог прољећа имати прилику да се надмећу и представљају свој факултет на јединственом такмичењу по свјетским трендовима.

Позив за студирање на МГИМО у Руској Федерацији за 2021/2022. академску годину

Амбасада Руске Федерације у Босни и Херцеговини обавијестила је Министарство спољних послова Босне и Херцеговине да је Московски државни институт за међународне односе при Министарству спољних послова Руске Федерације (МГИМО) у оквиру конкурса за студирање по програмима основних студија у 2021/2022. академској години за Босну и Херцеговину издвојио једно мјесто.

Глобална Кореја

Програм стипендирања Глобална Кореја пружа прилику страним студентима за студирање на установама високог образовања у Јужној Кореји и стицање дипломског или постдипломског академског звања. У оквиру програма, додјељује се једна (1) стипендија држављанима Босне и Херцеговине.

Информација о могућностима размјене на Филозофском факултету Универзитета Храдец Кралове - Чешка Републикa

У наставку се налазе информације о могућностима размјене за наше студенте на Филозофском факултету Универзитета Храдец Кралове - Чешка Република у зимском семестру академске 2021/22. године.

Стипендије Републике Словеније

Министарство за образовање, науку и спорт Републике Словеније и јавна институција CMEPIUS омогућавају размјене и стипендирање студената из Босне и Херцеговине и у 2021. години.

Љетна академија - Хенри Кисинџер

Кисинџеров центар за глобалне послове при Универзитету Џон Хопкинс организује љетну академију са темом „Нуклеарно оружје и америчка велика стратегија“, од 12. до 16. јула 2021. године.

Конкурс за радове који промовишу социјално предузетништво

Са циљем подизања свијести јавности о значају социјалног предузетништва кроз промоцију инспиративних прича о појединцима или групама које доприносе стварању позитивног друштвеног окружења, ЦДП „Глобус“ објављује конкурс за пријаву радова којима се доприноси афирмисању социјалног предузетништва.

Плаћена стручна пракса - побољшање положаја особа са инвалидитетом

У оквиру пројекта ''Заједнице различитих, али равноправних грађана'' којег финансира Европска унија, а реализује Организација ампутираца УДАС, у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и УГ ''Нешто Више'' из Сарајева, партнер ''Нешто Више'' у оквиру позива ЕУ ЦДЕЦ/21-002 позива незапослене младе особе са завршеним факултетом који својим звањем могу допринијети остваривању права особа са инвалидитетом , кроз рад унутар организација или удружења које имају за циљ побољшање положаја особа са инвалидитетом са подручја цијеле Босне и Херцеговине да се пријаве за стицање двомјесечног радног искуства.

Стипендије за курсеве њемачког језика у Баварској

Слободна Држава Баварска расписала је конкурс за стипендије за курсеве њемачког језика у 2021. години.

Стипендије покривају трошкове школарине, смјештаја и исхране.

Глобал УГРАД програм студентске размјене 2021-2022.

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини је објавила конкурс за Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD) програм размјене за академску 2021/2022. годину.