Позив за учешће у истраживању о словенском и европском идентитету

Група истраживача са Одсјека за политичке науке Московског државног универзитета Ломоносов спроводи студију о перцепцији словенског и европског идентитета у савременом свијету.

Конкурс за додјелу једнократних стипендија студентима из Љубиња - Фондација др Валентина Вртикапа

Конкурс за додјелу једнократних стипендија студентима из Љубиња - Фондација др Валентина Вртикапа за академску 2021/2022. годину је отворен од 15. октобра до 15. новембра 2021. године.

Еразмус + Инфо дан у Бањој Луци

Инфо центар Европске уније у Босни и Херцеговини у сарадњи са Еразмус+ Деском БиХ и универзитетима у Бањој Луци, Тузли и Мостару организује инфо дан о Еразмус+ програму за све заинтересоване студенте ових универзитета.

Позив за студенте/киње II и III циклуса студија за регистрацију за Research Incubator програм

У прилогу се налази позив за студенте/киње II и III циклуса студија (друштвене науке) за регистрацију за онлајн дан отворених врата за други циклус програма "Истраживачки инкубатор" чији је циљ да подржи истраживања из друштвених наука, те омогући младим истраживачима/ицама да развију вјештине израде квалитетних истраживачких приједлога пројеката релевантих за дискусију и доношење политика/програма у БиХ.

Програм стипендија њемачке привреде за 2022. годину

Објављен је Програм стипендија њемачке привреде за 2022. годину.

Обавјештење о брисању студентских email налога за лица којима је престао статус студента

Обавјештавају се лица којима је престао статус студента (дипломирањем или исписом) да ће њихови студентски email налози на домену unibl.org бити обрисани 15.10.2021. године.

Курсеви страних језика

Филолошки факултет Универзитета у Бањој Луци и ове јесени организује комерцијалне курсеве страних језика и курс српског језика за странце.

Јавни позив за ЕРАЗМУС+ размјену студената

У оквиру ЕРАЗМУС+ програма – кредитна размјена – расписан је конкурс за размјену студената на сљедећим универзитетима:

Kонкурс за IX Регионалну Школу Политичке Филозофије др Зоран Ђинђић 25 - 28. 10. 2021.

Фондација др Зоран Ђинђић у сарадњи са Факултетом политичких наука организује IX Регионалну школу политичке филозофије др Зоран Ђинђић. Школа ће се ове године бавити темом „Политике идентитета на Западном Балкану” и одржаваће се у Београду од понедељка 25. октобра до четвртка 28. октобра 2021.године.

Продужен рок за пријаву за стипендије компаније ,,Клика“

Компанија ,,Клика“ продужила је до 30. септембара 2021. године рок за пријаву за једнократне стипендије за 42 студента Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Сарајеву.