Позив за пријаву на вебинар о заштити интелектуалног власништва

Пројекат „Едукативни модули о заштити интелектуалног власништва“, чији је циљ организовање пет едукацијских модела о аспектима заштите интелектуаланог власништва, биће одржан 25. септембра 2020. године у 09,00 часова, путем вебинара преко апликације Google Meet.

Конкурс за стипендије Владе Словачке Републике

Влада Словачке Републике у оквиру Националног програма стипендија Словачке Републике за подршку мобилности студената, докторанада, универзитетских професора, истраживача и умјетника, отворила је конкурс за стипендије за љетни семестар академске 2020/2021. године.

https://meet.google.com/mrd-tkkq-nvu?hs=151

Поштоване колеге, током одржавања научног скупа са међународним учешћем "МОЋ, ПОЛИТИКА И ДРУШТВЕНЕ НАУКЕ - 100 година након Макса Вебера" 18. и 19. септембра бићете у могућности да пратите и учествујете у раду научног скупа путем сљедећих линкова:

Позив за пријаву пројеката за младе

Регионална канцеларија за сарадњу са младима (RYCO) објавила je Четврти позив за пријаву пројеката „Боља регија почиње са младима".

Отворен позив за учешће у Програму „Шема Европске уније за младе професионалце“

У оквиру Програма „Шема Европске уније за младе професионалце" објављен је позив за пријаву државних службеника за учешће на првом од два планирана циклуса обука које ће се организовати кроз овај програм.

Обавјештење за студенте другог и трећег циклуса студија

У наредном пероду, e-mail комуникација са студентском службом другог и трећег циклуса на Факултету политичких наука, може се обављати путем e-mail адресе biljana.milovanovic@fpn.unibl.org

Бесплатни курс кинеског језика

Подјелом потврда о успјешном завршетку курса кинеског језика у просторијама Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, 2. септембра 2020. године, завршен је љетни курс кинеског језика за почетнике.

Позив за чланство у „Global Young Academy“ за 2021. годину

Организација „Global Young Academy“ је објавила конкурс за чланство за младе научнике који су докторирали из области природних, друштвених и хуманистичких наука.

Hradec Karlove   Univerzitet

У наставку се налази информација о могућностима размјене за наше студенте на Филозофском факултету Универзитета Храдец Кралове - Чешка Република у љетном семестру академске 2020/21. године.

„FAIRNETZEN“ стипендијe за студенте Универзитета у Бањој Луци

Универзитет примијењених наука из Есена (Њемачка), заједно са фондацијом „FAIRNETZEN“, додијелиће за календарску 2021. годину до 50 стипендија у износу од 200 евра (једнократно, противвриједност у КМ) студентима I и II циклуса свих факултета Универзитета у Бањој Луци, осим студентима који су већ били корисници стипендије „WELT DER WUNDER“ или „FAIRNETZEN“.